09.08. – Vasko Atanasovski Trio

| July 27, 2016
 

Na nastop vrhunskih glasbenikov Vaska Atanasovskega, Dejana Lapanje in Marjana Stanića se je treba malce pripraviti. Tako energičnost in tako mešanje glasbenih stilov je namreč težko najti pri kateri drugi glasbeni skupini.

Mednarodno uveljavljeni slovenski glasbeniki so iz izkušenj, nabranih v sodelovanjih v različnih glasbenih projektih, ustvarili povsem samosvoj glasbeni izraz. Večerov glasbeni kritik Jaša Lorenčič je zanje napisal, da »so nekaj najboljšega, kar imamo«, Zdenko Matoz v Delu pa, da »bi jih moral slišati ves svet«.

Pred kromberškim gradom bo trio »izštekan«. Namesto električne kitare, bo Lapanje igral akustično, kar je vabilo na koncert tudi tistim, ki skladbe z dveh izjemno dobro sprejetih albumih Come to me in Feel že poznate.

Še vedno niste prepričani, kaj boste delali v torek, 9. avgusta, zvečer? Največja založba na Balkanu, Croatia Records, je izdala album Vaskovih največjih uspešnic – čast, ki je med slovenskimi glasbeniki doletela le še legendarni bend Buldožer. Trio iz male Slovenije pa je med drugim gostoval na Hrvaškem, v Srbiji, Nemčiji in imel dve daljši klubski turneji po Argentini in Kitajski. Bi to bilo možno, če bi ne bili nekaj posebnega? Ne zamudite jih!

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – akustična kitara,  spremljevalni vokal

Marjan Stanić – bobni in tolkala

VATRIO

Kategorija: Glasbe sveta 2016, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče