Dovč & Gombač & Krmac

| July 12, 2013
 

Trio Dovč & Gombač & Krmac sestavljajo vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane slovenskih zasedb Katalena, Jararaja, Terrafolk, Sounds of Slovenia, Kaja Draksler Acropolis Quartet in drugi.

dovč & gombač & krmac 2012 1

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč se je glasbi povsem posvetil leta 2004, ko se je pridružil eni najuglednejših slovenskih zasedb Terrafolk. Razvil se je v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika, njegove skladbe in priredbe pa so zazvenele zlasti v skupini Jararaja, ki jo je ustanovil in ji ostaja predan še danes.

dovč & gombač & krmac 2012 2

Boštjan Gombač je znan slovenski multiinštrumentalist in skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in teremin ter še kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na koncertnih odrih.

dovč & gombač & krmac 2012 3

Goran Krmac je tubist, ki navdušuje glasbenike in poslušalce po Evropi in po svetu. Njegov inštrument zveni tam, kjer po navadi slišimo bas kitaro ali kontrabas. Skupinam, v katerih sodeluje, doda poseben pečat in hkrati ohranja vlogo basista: temelj, na katerem stoji, raste, pleše glasba. V projektih, pri katerih sodeluje, ima vse pogosteje ključno vlogo skladatelja in aranžerja.

dovč & gombač & krmac 2012 4

Glasbeniki preigravajo znane in manj znane ljudske in avtorske skladbe, njihovo že tako navdušujočo virtuoznost in hudomušnost pa začinijo še z igranjem na zanimiva, nevsakdanja glasbila.

Dovč & Gombač & Krmac so na Glasbah sveta nastopili 28.8.2012. Zasedba: Janez Dovč – harmonika, vokal, elektronika; Boštjan Gombač – klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila; Goran Krmac – tuba.

Kategorija: Glasbe sveta 2012, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče