Mostar Sevdah Reunion – 12.8.

| July 18, 2014
 

Skupina Mostar sevdah reunion že 14 let kraljuje na prestolu izvajalcev bosanskih ljubezenskih pesmi. A ne izvajajo kar vseh sevdalink povprek, ampak v repertoar uvrščajo le tiste, ki vzbujajo posebno čustveno stanje – sevdah, mešanico otožnosti, melanholije in upanja.

Na vrtu gradu Kromberk bodo predstavili najnovejši album Tales from a forgotten city, ki je bil dobro sprejet med kritiki in med občinstvom. Februarja letos je bil uvrščen na tretje mesto evropske world music scene, med peterico najbolje prodajanih pa se je obdržal kar cele tri mesece.

Dragi Šestić, pobudnik, idejni vodja in producent skupine, je za zadnji plošček izbor pesmi še dodatno omejil. Posneli so samo sevdalinke, ki so neposredno povezane z Mostarjem. Naloga, ki so si jo zadali, je mlajše Mostarčane in svet seznaniti z radoživim mestom, mestom neznosne lahkosti bivanja in humorja, kar je Mostar nekoč bil, a že dolgo ni več.

Zasedba »največjega glasbenega izvoznega produkta Bosne in Hercegovine« se je nedavno prenovila. Nekaj starih članov skupine so nadomestili novi, mlajši, ki ravno tako dobro obvladajo instrumente in so željni dokazovanja. Recept za nepozaben koncert.

Nastopajo:

Nermin Alukić- Čerkez – vokal, klasična kitara
Sandi Duraković – kitara, vokal
Mišo Petrović – solo kitara
Marko Jakovljević – bas
Vanja Radoja – violina
Gabrijel Prusina – klaviature
Senad Trnovac – bobni

Uradna spletna stran

mostar_sevdah_reunion_2013BW_promo_MSR_original size

 

Kategorija: Glasbe sveta 2014, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče