Neca Falk – Maček Muri 26.8.

| July 18, 2014
 

Pesniškoglasbeni projekt Maček Muri in muca Maca je že trideset let del otroštva in socializacije večine prebivalcev Slovenije in kaže, da bo dogajanje v Mačjem mestu še naprej v podzavesti mnogih prihodnjih generacij. Še vedno se namreč vsako leto proda okrog dva tisoč zgoščenk verzov Kajetana Koviča in glasbe Jerka Novaka in Nece Falk. Koncerti, na katerih se Neci in Jerku pridruži Miro Novak, so težko pričakovani in kmalu razprodani.

Zakaj pripeljati Mačka Murija na festival Glasbe sveta, kjer se predstavljajo glasbeniki, ki v svoj izraz vključujejo elemente ljudske in etno glasbe, je jasno. Pesmi o črnem mačkonu so dejansko ponarodele. Da so postale ljudske, pa je verjetno krivo tudi to, da je Kovičeve verze Novak »odel« v dobro znane in spevne forme svetovne etno glasbe in rokenrola, ki je tudi že del svetovne glasbene zakladnice.

Če bi Kovič verze pisal danes, bi Neca Falk gotovo prepevala o tem, kako se uživač Muri, ki gre z Maco v restavracijo, v kateri je »na jedilnem listu zbrana najboljša mačja hrana«, udeleži tudi koncerta, na katerem bo izveden pesniškoglasbeni projekt Maček Muri in muca Maca.

Nastopajo:

Neca Falk – petje
Jerko Novak – kitara
Miro Novak – kitara

Facebook stran

necafalk

2H0B6409F.ToneStojko-8.2.2014.jpg

Kategorija: Glasbe sveta 2014, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče