Robert Jukič – Ženske 11.8.

| July 30, 2015
 

Robert Jukič sodi med najbolj vsestranske in plodne slovenske ustvarjalce. Jazzovski basist, aranžer, skladatelj, tekstopisec in producent, ki ga večkrat najdemo na tujih kot na domačih odrih, prihaja v Kromberk predstaviti že deseto avtorsko ploščo »Ženske«.

jukiccc

Ime zbirke novih skladb je povedno. Nove glasbeno-vokalne kompozicije, v katerih se prepletajo ljudski glasbeni okvirji iz različnih kultur, so poklon ženski. Lotevajo se ljubezni, odnosov, izgube in upanja, govorijo o moči žensk, o njihovi vztrajnosti in predanosti.

Da bi bila sporočilnost pesmi o ženskah čim pristnejša, so jih odpele vrhunske slovenske in hrvaške pevke – kar 13 jih je Robertu priskočilo na pomoč. In kot so dejale ob premierni predstavitvi albuma v oddaji Izštekani, predvajani 6. marca 2015 na Valu202, so bile nad Robertovim delom vse navdušene. Na albumu, ki bo izšel jeseni, bodo glasovi Jadranke Juras, Mie Žnidarič, Nine Strnad, Nine Vodopivec, Tamare Obrovac, Anike Horvat, Maye, Tjaše Fabjančič, Gordane Hleb, Katje Šulc, Aphre Tesle, Astrid Kuljanić in Ane Bezjak. Same take, torej, ki se – vsaj na področju glasbe – ne navdušijo prav zlahka.

Več o preteklem delu Roberta Jukiča najdete na spletni strani www.robertjukic.com, premierni predstavitvi albuma v oddaji Izštekani pa lahko prisluhnete na Valu202.

Koncertna zasedba:

Mia Žnidarič, Nina Vodopivec in Tjaša Fabjančič – vokal;

Robert Jukič – kontrabas;

Steve Klink – klavir;

Saša Lušić – akustična kitara;

Andraž Mazi – pedal steel, električna kitara;

Sergej Ranđelović – bobni.

 

 

Kategorija: Glasbe sveta 2015, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče