30.08. – Vinko Globokar & kvintet Slowind

| July 27, 2016
 

Pihalni kvintet Slowind deluje že več kot 20 let in je v slovenskem prostoru najaktivnejši izvajalec del sodobnih, tudi neuveljavljenih skladateljev. Često gostuje po slovenskih, še pogosteje pa po tujih odrih po vsem svetu – od Evrope, do Japonske in Kanade.
Med svetovno uveljavljenimi skladatelji, ki peterici zaupa krstne izvedbe njihovih del, je že vrsto let tudi skladatelj, pozavnist in dirigent Vinko Globokar. Glasbeni veleum, ki je za dosežke v glasbi prejel veliko Prešernovo nagrado za življenjsko delo in pa francosko odlikovanje Chevalier des Arts er des Lettres (častnik reda umetnosti in leposlovja), navdih za skladbe pogosto najde v družbi, humanizmu in etiki. Da bi ponazoril, kar ga pritegne, uporablja nove tehnike, nove glasbene materiale in nove oblike. Je izjemno drzen.
Obeta se koncert, po katerem bo težko zaspati. Kvintet Slowind bo preigraval Globokarjeve etno skladbe, Globokar pa se bo po občutku v kakšno vključil z improvizacijskim vložkom. Edinstveno doživetje, ki ga resnično ne gre zamuditi.

Vinko Globokar – pozavna

Aleš Kacjan – flavta

Jurij Jenko – klarinet

Matej Šarc – oboa

Metod Tomac – rog

Paolo Calligaris – fagot

koncert Vinka Globokarja - Pre In Postmodern Ob Dimu Havanske Cigare v Kinu Šiška

slowind

Kategorija: Glasbe sveta 2016, Prejšnje edicije

Komentiranje ni mogoče